Nieuws Natuurlijk buitenspelen!

Nieuws

Natuurlijk buitenspelen!

Het project “Natuurlijk buiten” verleidt de kinderen om weer meer naar buiten te gaan, tijdens álle seizoenen. Het project bestaat uit een mix van ingrediënten om kinderen – óók in een stadse omgeving – te motiveren meer buiten te spelen. Actief buitenspelen is namelijk heel goed voor de motoriek, zelfvertrouwen, ter voorkoming van overgewicht en het aanleren van sociale vaardigheden.

“Mogen we gamen?” is vaak de eerste vraag die gesteld wordt als kinderen uit school komen. Het is de wereld van vandaag, waarin het líjkt alsof niets kinderen nog kan verleiden de computer of I-pad uit te zetten. Het gevolg is dat deze kinderen steeds meer een zittend leven binnen leiden. De bezorgdheid over het groeiend aantal kinderen met obesitas en daaraan gerelateerde gezondheidsproblemen neemt steeds meer toe. Maar er is goed nieuws: het kan anders!

Hoe?

We richten ons op jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die woonachtig zijn in wijken waar het percentage obesitas onder kinderen hoog is. Kinderen krijgen in dit project bewust een nieuwe ‘horizon’ door uitdagende nieuwe activiteiten aan te bieden. Het project bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Naschoolse activiteiten: 1x per week een avontuurlijke buitenspeelmiddag onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Boomklimmen, hutten bouwen, vuur maken, sport en spel, bootcamp, magneetvissen etc.
  2. Buitenlessen op school. De natuur is even ons klaslokaal. We nemen klassen mee naar buiten en combineren een les bewegen met natuureducatie.
  3. Organiseren van evenementen in winter én zomer: o.a. winterspelen, modderdag, buitenspeeldag, vakantieweek.

Meer weten?

Contactpersoon: Sandra Hofhuis

Sandra@bsowijs.nl

06-28043648