Sportief Buitenspelen

Praktische informatie over het project Sportief Buitenspelen


Kom van de bank, en ga met ons buitenspelen!

Alle jongens en meisjes die op de basisschool zitten kunnen vanaf woensdagmiddag 17 januari tot 15 maart weer elke week (gratis) meedoen aan avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht! Je kunt ons vinden op het schoolplein van De Rank en De Tijl Uilenspiegel.

Onder professionele begeleiding van medewerkers van BSO Wijs! mag je gezekerd boomklimmen, balanceren op een touw, leer je water te zuiveren en doen we verschillende sportspellen zoals een spannend smokkelspel.

Waar: op het schoolplein van school De Tijl Uilenspiegel 14.30 - 15.15 en op de Rank van 16.00-17.00.

Wanneer: vanaf 17 januari tot 15 maart elke woensdagmiddag

Wat:

24 januari: Het smokkelspel. Ben jij de doane te slim af?

31 januari: Water zuiveren. Stel, je bent in het bos en je hebt niks te drinken? Vandaag leer je te overleven.

7 februari: Boomklimmen. Wie klimt helemaal tot de top? Dat kan en mag bij Wijs! Wel gezekerd:)

14 februari: De Winterspelen! Een héle middag buitenspelen bij AMMO!

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis!

We hebben wel enkele voorwaarden en praktische tips:

- Je mag elke woensdag komen spelen, maar ben je tussen de 4 en 6 jaar oud, dan moeten je ouders of een andere volwassene ook gezellig mee komen spelen of toestemming geven dat je zelf naar huis mag als dat nodig is.

- Neem zelf wat te drinken mee, want als je hard aan het spelen en sporten bent, krijg je dorst!

- Wij zijn geen opvang; we doen dit omdat we het leuk vinden. Wij dragen dus geen verantwoordelijkheid over de kinderen.

- Je bent vrij om aan te sluiten en te gaan wanneer je wilt.

- Als je komt spelen, heb dan een telefoonnummer van je ouders of een andere volwassene bij je zodat wij ze kunnen bellen als dat nodig is.

- Inschrijven vooraf is niet nodig, maar wij schrijven wel je naam, je leeftijd, je school en het telefoonnummer van je ouders op, zodat wij kunnen zien wie er bij ons speelt en wie we kunnen bellen in geval van nood.

Gastles op school

Een keer per maand gaan wij een gastles geven op een school, gedurende twee jaar. Dit doen wij op de scholen De Ark, de Tijl Uilenspiegel, de Wegwijzer en de Voorhof. Wilt u op uw school ook een gastles? Stuur een berichtje aan ons via deze pagina!

Evenementen

Wij gaan ook een aantal hele leuke evenementen organiseren, zoals de winterspelen afgelopen 15 februari. Houd deze pagina in de gaten om te volgen wat we nog meer gaan doen dit jaar.

Slecht weer

Kinderen vinden het heerlijk om in de regen in de plassen te stampen. Het is wel belangrijk dat kinderen tijdens het buitenspelen goed aangekleed zijn. Wij beschikken over warme kinderkleding in diverse maten. Mocht uw kind geen geschikte kleding hebben bij regen of kou, dan kan uw kind dus wel gewoon meedoen.