Corona update

Het kabinet heeft nog strengere maatregelen aangekondigd. Wat betekent dit voor de BSO?

  1. De BSO is maandag 20 december gewoon nog open
  2. Vanaf a.s. dinsdag 21 december 2021 tot 10 januari 2022 is er noodopvang
  3. Ouders kunnen noodopvang voor de kerstvakantie (opnieuw) aanvragen via het ouderportaal via “opvang aanvragen”, graag voor woensdag 22 december 2021.

Maandag open

Maandag 20 december, zijn wij nog gewoon open. Dit wordt ook door de overheid als een “overgangsdag” gezien. Wij zijn maandag open, omdat we van alle 60 scholen waarvan we kinderen ophalen nu niet in beeld hebben of deze wel of (alsnog) niet open zijn. Bovendien begrijpen wij heel goed dat u voor een heel ingewikkelde planningsuitdaging staat. Daarbij spelen wij buiten; het risico op besmetting is buiten aanzienlijk kleiner dan binnen.

Is uw school morgen alsnog dicht, dan kunt u uw kind brengen naar de opvanglocatie. Geef dit door aan de locatiecoördinator via de mail en of app.

 

Deze week noodopvang

Net als vorige week al is meegedeeld, bieden wij dinsdag t/m vrijdag noodopvang aan. Als u het goed is heeft u uw kind hiervoor al opgegeven.

 

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is de BSO alleen open voor noodopvang. Hebt u noodopvang nodig, dan moet u een aanvraag via het ouderportaal indienen, óók als u al vakantieopvang had aangevraagd via het ouderportaal. Alle aanvragen zijn namelijk verwijderd. Hebt u een mail gestuurd met het verzoek om noodopvang, dan moet u óók een aanvraag via het portaal indienen. Wilt u dit uiterlijk woensdag aanstaande doen, zodat de personeelsplanning aangepast kan worden en eventueel geplande uitjes afgezegd, verzet of ook aangepast kunnen worden. De noodopvang kunt u aanvragen via het ouderportaal, via “opvang aanvragen”. Dus niet via vakantieopvang aanvragen.

 

Compensatieregeling

Alle ouders die gebruikmaken van de BSO en hun factuur tijdens de sluiting volledig door blijven betalen, ontvangen van de overheid vanaf 21 december 2021 een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moeten maken van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes. Zie uitleg Rijksoverheid.

 

 

Ga naar overzicht