Introductie nieuwe buitenlesmethode

Starten met buitenonderwijs: hoe doe je dat?
Met dit in gedachten ontwikkelden BuitenSpeelOpvang Wijs! samen met Milieu Educatie Centrum ‘Natuurkwartier’ Nieuwegein samen een methode voor basisscholen waarmee scholen praktisch aan de slag kunnen gaan met buitenonderwijs. Twee jaar lang is de methode in praktijk gebracht en getest door 8 basisscholen in N’gein.

 

Op dinsdag 5 april 2022, op de landelijke buitenlesdag, is de methode in de vorm van een e-book online voor alle basisscholen beschikbaar. Het bevat praktische handvatten om te starten met het geven van een les in de buitenlucht. Ook zijn er ter inspiratie actieve rekenlessen ontwikkeld voor groep 3 tot en met 8. Een compleet lespakket voor buiten, dat vanaf 5 april gratis is te downloaden via onze website.

 

Wil je als school ook de overstap maken naar buiten, of voorzichtig beginnen met buitenlessen? Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan bij het geven van buitenonderwijs. Van het geven van inspiratiesessies om draagvlak te creëren tot het geven van begeleiding bij de buitenlessen. Van het betrekken van de ouders, tot aan het ontwikkelen van de lessen. Afhankelijk van de ambitie en vraag van de school kunnen wij helpen bij het implementeren van buitenonderwijs.

 

Interesse? Neem contact op met Sandra Hofhuis/ Frija Bleijerveld van BSO Wijs (0343-758418) of mail naar info@bsowijs.nl

 

 

Ga naar overzicht