Belangrijke Corona-update

Kinderopvangorganisaties en scholen zijn met ingang van 16 maart tot en met 6 april gesloten.  Kinderen moeten thuisblijven, met uitzondering van kinderen van ouders die een zogeheten vitaal beroep hebben. BSO Wijs! zal daarvoor noodopvang regelen.

Ouders die allebei in vitale beroepen werken kunnen noodopvang opvragen. Werkt één van de ouders in een cruciaal beroep en de andere ouder kan geen opvang thuis regelen, dan bieden wij ook opvang aan.

 

Heb je opvang nodig, mail dan naar info@bsowijs.nl

Heb je plotseling spoedopvang nodig, bel dan naar kantoor: 0343-758418. We zijn maandag t/m vrijdag te bereiken. Wordt de telefoon niet meteen opgenomen, wees gerust, we bellen u terug.

De komende weken gaat de opvang van kinderen voor ouders die in vitale beroepen werken gewoon door. We halen de kinderen op bij school en gaan lekker buitenspelen.

 

Betaling factuur 

Alle ouders krijgen volledige compensatie van de kinderopvangkosten. De regeling wordt op dit moment uitgewerkt. Het verschil tussen het factuurbedrag en de ontvangen kinderopvangtoeslag wordt door onze BSO achteraf nabetaald aan de ouder. Naar verwachting komt eind maart een formulier hiervoor en krijgen we meer informatie, zie ook meest gestelde vragen compensatie

De drie branchepartijen, de Brancheorganisatie Kinderopvang, BOinK en BMK, hebben gezamenlijk een brief geschreven waarin een dringend beroep wordt gedaan op ouders, om hun factuur gewoon te betalen. Zo houdt u uw kinderopvangtoeslag en blijft uw plek op de BSO verzekerd. Zie Brief Branchevereniging

 

Locatie N’gein

Wij hebben vernomen dat de locatie Nieuwegein (Natuurkwartier) gesloten is en ook voor onze BSO. Als je opvang nodig hebt, dan worden de kinderen opgehaald van school en opgevangen op de locatie in Vianen (Sportcentrum Helsdingen). Het verzoek is dan daar de kinderen op te halen aan het einde van de dag.

 

Wat als uw inkomsten teruglopen? 
Voor ouders/ zelfstandigen is het advies; geef je inkomenswijzigingen snel door aan de Belastingdienst. Dan wordt je kinderopvangtoeslag verhoogd, de Belastingdienst kan dit binnen een maand regelen.

 

Wij werken in de vitale sector en moeten extra werken, kan ik extra opvang afnemen?
We hebben een belangrijke taak in het draaiende houden van vitale processen. Als je klant bent bij ons en extra opvang nodig hebt, mail dan naar info@bsowijs.nl. Zitten deze opvangdagen niet in je pakket, dan zullen we vooralsnog geen extra kosten in rekening brengen.

 

Wij weten nog niet zeker of we opvang nodig zullen hebben, hoe moet ik dit aangeven?
Je kunt een mail sturen naar info@bsowijs.nl als je opvang nodig hebt.

 

Waar worden de kinderen opgehaald? 
De kinderen worden bij school opgehaald. En als ouder kun je aan het einde van de dag de kinderen ophalen bij de schuillocatie.

 

De branchevereniging kinderopvang die bij het overleg met het kabinet heeft gezeten afgelopen middag, heeft een FAQ opgesteld met de meest gestelde vragen:

 

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
Als u uw kind thuis kunt opvangen, is het verzoek dit te doen. Als dit echt niet lukt, kunt u een beroep doen op de school of kinderopvang.

 

Moet ik nog naar mijn werk als mijn kinderen niet meer naar de opvang kunnen?
Opvang is alleen beschikbaar voor kinderen met ouders in cruciale beroepsgroepen. Als u niet tot deze beroepsgroepen behoort, is het dringende advies om als het kan thuis te werken tot en met 6 april 2020.

 

Ik werk in een cruciale beroepsgroep en mijn kind gaat normaliter naar de kinderopvang, maar heeft nu milde  gezondheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden)Mag ik mijn kind toch brengen?
Nee, uw kind mag niet naar de opvang. Als de klachten verergeren neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Uiteraard blijven wij het nieuws op de voet volgen over de gevolgen van het sluiten van kinderopvangorganisaties. Wij zullen ouders per mail op de hoogte houden en houd onze website in de gaten!

Heb je vragen, bel naar de locatie-coördinator van jouw vestiging of stuur een mail naar info@bsowijs.nl. Ook kun je kijken op de website van de Branchevereniging Kinderopvang. 

Ga naar overzicht