Wij zijn Wijs!

BSO Wijs! is een ‘BuitenSpeelOpvang’ waar kinderen het hele jaar mogen buitenspelen! Binnen de veiligheid die je van een BSO mag verwachten, krijgen de kids alle verantwoordelijkheid en vrijheid die ze helpt om zichzelf uit te dagen en te ontwikkelen. Dit is van waarde voor de rest van hun leven. Daarom zijn we een buiten BSO gestart, om zoveel mogelijk kinderen het plezier van buitenspelen mee te geven!

 

Buitenspelen is leuk én gezond

Wij gunnen alle kinderen een ontdekkingstocht en de ruimte die we als kind zelf ook hebben gehad en gevoeld. Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel gezond. Buitenspelen is een garantie voor een dag vol beweging. Hierbij wordt de coördinatie en motoriek ontwikkeld. En dat niet alleen, ook het sociale aspect is van groot belang. Samen spelen leert kinderen om te gaan met andere kinderen en verschillende situaties.

 

De voordelen van buitenspelen

  • de hele middag onbewust in beweging
  • conditie opbouwen
  • zelfredzaam zijn én sociaal vaardiger worden
  • leren creatief te zijn met spelen
  • motoriek verbeteren door te klimmen, springen en hangen
  • zelfvertrouwen groeit

 

Vallen en opstaan

Speel je tussen de brandnetels, dan kan je geprikt worden. Klim je in een boom, dan is er een kans om te vallen en een blauwe plek te krijgen. Maar is dit erg? Nee, wij vinden het juist belangrijk dat kinderen leren omgaan met (verantwoorde) risico’s. Juist van het overwinnen van kleine onveiligheden leert het kind zijn of haar eigen lijf en eigen grenzen kennen én te leren verleggen. Vallen en weer opstaan, dat is wat we doen!

 

Waarden

Bij onze BSO hoort een bijpassend pedagogisch klimaat. Tegelijk dienen wij een beleidsplan te hebben dat voldoet aan tal van eisen die geformuleerd zijn in de Wet Kinderopvang. Wij hebben deze eisen verwerkt in ons pedagogische beleidsplan.

 

Ontdek het team:

Benieuwd naar onze buitenspeel experts? Ze stellen zich graag aan je voor!

Frija Bleijerveld

Eigenaar BSO Wijs!

Frija Bleijerveld

06-55166647

frija@bsowijs.nl

Sandra Hofhuis

Eigenaar BSO Wijs!

Sandra Hofhuis

06-28043648

sandra@bsowijs.nl