Corona update

We wisten het eigenlijk al, maar nu is het zeker: onze BSO blijft gesloten tot in elk geval maandag 25 januari, behalve voor de noodopvang.

Wilt u gebruik maken van de noodopvang: vraag dit dan tijdig in het ouderportaal aan. Hebt u een wel een spoedaanvraag: app het dan ook aan de locatie en mail het voor de zekerheid ook. Bellen mag natuurlijk ook nog altijd!

 

Kort samengevat:

 

  • De compensatieregeling is weer van kracht.
  • Noodopvang alleen voor ouders die een contract hebben en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken, en waarvan één of beide ouders in het gezin een cruciaal beroep hebben. Let op: het uitgangspunt van de overheid is dat als één ouder een cruciaal beroep uitvoert, dat ouders de opvang zoveel als mogelijk thuis zelf regelt.

De regels m.b.t. het aanbieden van noodopvang zijn dus iets aangescherpt vanuit de overheid. Een achterliggende reden is dat ook voor medewerkers het aantal contactmomenten en reisbewegingen tot een minimum beperkt moeten worden.

 

Noodopvang

 

Vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met maandag 28 januari 20201 is de BSO open voor ouders die een contract hebben, voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken en werken in een cruciaal beroep. Ook wordt noodopvang geboden voor kinderen in een kwetsbare positie. Heeft u meer noodopvang nodig dan in uw contract, vraagt u dit dan aan via het ouderportaal.

 

Aanvragen noodopvang

Het aanvragen van noodopvang kan vanaf morgen via het ouderportaal van Kidsadmin en gaat via de “gebruikelijke” manier. U kunt alleen noodopvang aanvragen.

 

Noodopvang tijdens reguliere tijden

De BSO is open voor noodopvang tijdens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat vanaf 21 december als de kerstvakantie begint, de BSO open is voor noodopvang tijdens reguliere vakantietijden. Vanaf maandag 4 januari, als de kerstvakantie voorbij is, maar de scholen nog dicht zijn, is de BSO open in de middag vanaf dat de school normaal gesproken uit zou zijn. Scholen zullen zelf noodopvang moeten organiseren tijdens reguliere schooltijden.

 

Clusteren noodopvang

Noodopvang in de vestigingen N’gein, De Rank, Hoef en Haag vindt plaats op 1 locatie namelijk bij de locatie in Vianen (Sportcentrum Helsdingen).

Noodopvang voor de locaties Terwijde en Leidsche Rijn vindt plaats op de locatie Leidsche Rijn (Parasites).

In Driebergen wordt niet geclusterd en blijft de noodopvang op dezelfde locatie.

De kinderen worden allemaal van school afgehaald (met uitzondering van de vakantie), en gebracht naar de (cluster) locatie of gaan lekker buitenspelen. Aan het einde van de dag kunt u uw kinderen ophalen bij de (cluster) locatie.

 

Compensatieregeling

Er is inmiddels ook meer duidelijkheid over de compensatieregeling voor ouders. De compensatieregeling zoals die gold in het voorjaar, is weer van kracht. Dit betekent dat de overheid de kosten van de BSO vergoedt tot het maximum uurtarief. En het deel daarboven zullen wij aan u terug betalen.

Op de site van www.rijksoverheid.nl kunt u zien welke beroepen vallen onder de term “cruciaal/ vitaal”.

Als u vragen heeft, stuur dan een mail naar info@bsowijs.nl

Ga naar overzicht