Opleiding

Veilig en leuk buitenspelen en tegelijkertijd rekening houden met alle regels van de GGD, hoe doe je dat? Wat te doen bij kinderen die niet willen buitenspelen of bij gebrek aan een inspirerende buitenruimte? Tijdens de tweedaagse buitenspeel opleiding leert je echt alles over het veilig buitenspelen met kinderen!

 

Je leert o.a. hoe je kunt reageren in bepaalde situaties, hoe je omgaat met bepaald gedrag van kinderen (bijvoorbeeld angst of juist het gebrek eraan), welke mogelijkheden er bij jullie buitenruimte zijn en wat voor materialen je kunt gebruiken. Kortom alles om het buitenspelen nog leuker en uitdagender te maken! 

Wat mag wel en niet van de GGD?

Twijfel je over het volgen van alle regels? Tijdens de opleiding gaan we uitgebreid in op wat wel en niet van de GGD mag. Ook bespreken we welke regels jullie zelf kunnen opstellen om veilig buitenspelen toe te passen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met kinderen die buiten alles willen ontdekken? Hoe implementeer en communiceer je dit naar ouders en inspectie? Uiteraard geven we ook diverse praktische tips, zoals welke kleding je gedurende de seizoenen kunt dragen.

 

Tot slot worden ook de meest gestelde vragen behandeld, zoals ‘hoe laat je kinderen naar de wc gaan als je buiten op pad bent?’. Kortom een goedgevulde workshop, waarbij je antwoord krijgt op ontzettend veel vragen. Na afloop weet je precies hoe je met grote groepen kinderen veilig en leuk buiten kunt spelen, óók in de herfst en winter.

 

  • € 575,-- per dagdeel ex. BTW en reiskosten trainer
  • Combi van praktische tips met beleid
  • Maximaal 10 deelnemers
Vraag meer informatie aan

Wij geven ook trainingen

Een echte buitenspeel expert worden? BSO WIJS! heeft diverse trainingen en opleidingen om (nog) meer met buitenspelen te doen. Het hele jaar door!

Meer over onze opleidingen

Ga mee op avontuur met ons!

Gebruik ons contactformulier of benader ons rechtstreeks: