Voor m’n werk buitenspelen: ik wil niets anders meer

Er zijn dagen bij BSO Wijs! waarbij ik me toch zo nu en dan een heuse beroemdheid voel. Zo ook tijdens een middag buitenspelen met de kinderen, op een moment dat we een dam aan het maken waren, we tot onze enkels lekker in de modder stonden in de grote buitenspeeltuin bij BSO Wijs!. Het gesprek kwam op het onderwerp ‘trouwen’. Vraag me niet meer hoe, want ik kan je vertellen, de gesprekken gaan vaak van de hak op de tak. Een jongetje van een jaar of 6 vroeg aan mij of ik ook getrouwd ben. ‘Ja ik ben getrouwd met Peter’, zei ik. Waarna het even stil bleef, er een verbaasde blik op het gezicht van het jongetje verscheen en daarna het denkbeeldige lampje boven zijn hoofd aanging, alsof hij net de ontdekking van de eeuw had gedaan, waarna hij zei: ‘Ben je getrouwd met Peter Pan?’ Tja en leg dat dan maar eens uit….

 

Onder andere deze kleine dingen en fantasierijke gesprekjes maken mijn dag. Fantasie is iets wat bij kinderen in de BSO leeftijd volop in ontwikkeling is. Ik geniet hier iedere dag weer van, en ervaar dan ook weer even hoe het is om mee te gaan in de beleving en ontdekking in de kinderwereld. Zo gaan wij met BSO Wijs! iedere dag buitenspelen. De bakfiets wordt volgeladen met scheppen en emmers om vervolgens bijvoorbeeld naar het bos te gaan. En wat kan je in een bos nu beter doen dan een hut bouwen met takken, waarna je heerlijk marshmallows en pizza’s eet boven een denkbeeldig kampvuur in de hut? Pizza’s die rijkelijk belegd zijn met kaas, salami en tomaat en dan afgetopt worden met een laagje hagelslag. Want, kinderlogica:  alle ingrediënten zijn lekker, dus waarom dan niet bij elkaar?

 

Bij BSO Wijs! maken we van iedere dag weer een fijne buitenspeel- en ontdek ervaring. Naast het feit dat buitenspelen gewoon super gezond is, wordt de creativiteit ook lekker geprikkeld. Kinderen gaan brainstormen en leren samenwerken. Noem het: met ‘niets’ ‘iets’ maken. Want met bijna alle dingen die je in de natuur vindt kan je creatief zijn.

 

Eerlijk; BSO Wijs! is niet alleen fijn voor de kinderen, maar zelf ben ik naast het feit dat ik pedagogisch medewerkster ben, ook gewoon lekker mee aan het spelen. Ik moet er niet aan denken dat ik iedere dag achter een bureau stukken tekst uit zit te werken (anders dan dit, want bloggen vind ik een heel ander verhaal).

 

Ben je pedagogisch medewerker en wil je ook een keer een middag met mij en de kinderen mee naar buiten? Stuur me dan een berichtje: hoefenhaag@bsowijs.nl.

 

Marleen

Pedagogisch medewerker Hoef en Haag

Ga naar overzicht